Това коментира началникът на Столичния КАТ в „Събуди се”

Нарастват случаите на хора, хванати да шофират след употреба на алкохол и наркотици. Статистиката представи директорът на Столичния КАТ Тенчо Тенев в студиото на „Събуди се”. Той посочи, че за периода от 6 до 29 юли само на територията на София са заловени над 70 души, шофирали след употреба на наркотици.

„От началото на годината досега имаме ръст със 120 - 130 броя, спрямо миналата. Наркотиците са завишени много. В последно време се оказа, че управляват МПС-та след употреба на наркотици повече, отколкото с алкохол”, отбеляза той.

Тенев коментира, че полицията хваща все повече млади хора, които управляват автомобили след употреба на упойващи вещества. „Това е проблем за обществото”, отбеляза началникът на Столичния КАТ. Основните наркотици, които младите употребяват, са амфетамини, марихуана и в последно време зачестяват случаите с кокаин.

Той засегна и катастрофата с Георги Семерджиев в София, при която загинаха две жени. Тенев коментира казуса с военния прокурор, който е бил на място. „Отивайки на място наистина видяхме как спира автомобил и излезе човек, когото познах. Той също е минавал случайно оттам. Съдейства ни, за да можем да задвижим по-бързо процедурите. Впоследствие разбрах, че е военен прокурор. Обади се и на мястото дойдоха дежурни прокурори и започнаха процесуално-следствени действия”, разказа Тенев.

Наскоро беше изговорена тезата, че става въпрос за човек, близък до главния прокурор Иван Гешев. „Не вярвам в хипотези. Ние с военния прокурор стояхме доста време на едно място. Той ми каза, че е бил някъде и пътувайки е видял катастрофата и е спрял там. Не мога да кажа дали е нарочно, или не”, обясни още началникът на Столичния КАТ.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.