През последните два месеца имаше още четири стачки на железничари във връзка със спор за заплащането, работните места и трудовите условия

Железопътният транспорт във Великобритания беше отново затруднен днес, след като хиляди машинисти се включиха в поредна стачка при влошаващ се трудов спор в отрасъла, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

Профсъюзни членове от седем железопътни компании излязоха на 24-часова стачка, което доведе до значителни нарушения на движението на влаковете в страната.

Предизвиканите от протеста транспортни проблеми засегнаха работници, хора, отиващи на почивка, и спортни запалянковци, пътуващи за откриването на новия футболен сезон в Англия или за да гледат Игрите на Общността на нациите в Бирмингам.

Слабо забавяне на хода на инфлацията в Германия

През последните два месеца имаше още четири стачки на железничари във връзка със спор за заплащането, работните места и трудовите условия. Предвижда се през август стачките да се засилят.

Протестните действия днес, в които се включиха около 5000 машинисти, се състояха пред жп гарите. Стачкуващите казват, че се ползват със силна обществена подкрепа въпреки причиняваните транспортни нарушения.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: БТА