По думите му има опасност да влезем в серия от избори

Трябваше да осигуряваме газа, не да готвим предизборна кампания. Това коментира за "Офанзива" Мартин Димитров от "Демократична България"

"Трябваше да се изградят национални консенсуси за овладяване на кризата. Сега трябваше да има редовни парламент и правителство, които да уредят и осигурят необходимия газ за зимата. Изклюително недалновидно и глупаво е да се занимаваме с избори в период на тежки кризи. В този парламент ГЕРБ и ДПС се възползваха от ситуацията на война и кризи, за да бутат България в още по-сериозни проблеми с идеята, чч на нови избори влошаването на общата ситуация ще измие техните проблеми. Много егоистично погледнаха на ситуацията", смята той.

Димитров: Работи се по това как може да се намали консумацията на газ у нас

По думите му има опасност да влезем в серия от избори. "Нямаме сигурност, че ще имаме мнозинство. Вариант е коалиция с ПП и знакови граждански сдружения. Ще се обръщаме към протеста, който свали предната власт. Трябва да бъдат преодолени два големи въпроса - последствията от войната и корупцията. По-лесно ще бъде съставяне на правителство, ако направи предизборна коалиция с ПП", заяви Димитров. 

Според него коалиция на ДБ с БСП е било много трудно решение. Той изрази опасения, че служебното правителство ще възстанови доставките от "Газпром". "Това е капан, а след това ще последват нови и нови ултиматуми и рисковете ще станат още по-големи. Има газ за септември", подчерта той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.