Според собственика на складовете до инцидента не се е стигнало случайно

Разследващ екип влезе в складовете за боеприпаси край Карнобат. След като изтече технологичният срок от 72 часа, в който не се допускаше никой на мястото на инцидента, вече може да се направи оглед за причините на пожара от неделя.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Разследващите започнаха оглед на склада за боеприпаси, който се намира в местността „Чубан дере” на около 4 км от Карнобат. На място пристигна специална група, обучена да влиза в подобни обекти - ескперти по боеприпасите, пожарникари, полиция, криминалисти и представители на ДАНС.

Пътят до склада на около 2 км остава блокиран. Единственият коментар дойде от фирмата собственик.

Гебрев пред NOVA: Не става въпрос за обикновен пожар, а за посегателство

„Досега по линия на „Пожарна безопасност" се извършваше наблюдение с дрон. Визуално от мястото, на което се намираме, те се убедиха, че вече пожар няма да има и няма да се разрасне, защото това е един много опасен момент. Виждате времето какво е и добре, че за наш късмет преваля и малко дъжд. Имаше наличие на огнища в гората, което също създава много опасности. От Комисията отново искат да се убедят, дали може нещо визуално да се види в склада, в района му, в подстъпите към него и пътищата около него и чак тогава да се вземе решение за влизане вътре”, заяви Константин Скелин - ръководител логистика в ЕМКО.

 

Според собственика на складовете - бизнесменът Емилиян Гебрев, до инцидента не се е стигнало случайно. Бившият вътрешен министър Бойко Рашков също изрази такова мнение, тъй като това не е първият подобен случай около Гебрев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.