От ръководството коментират, че нищо не може да се направи

Над 15 км достигна опашката от чакащи тежкотоварни автомобили на "Дунав мост 2" в посока Румъния в четвъртък сутрин. Шофьори чакат с дни, за да преминат границата. Те разказват, че като чакат на 40 градуса, в кабините им става над 70 градуса и вече търпението им се изчерпва. 

Христо Монев, зам.-председател на "Дунав мост 2" коментира пред NOVA причините за опашките. "Трафикът е голям. Всички, които влизат през "Капитан Андреево", "Лесово", "Кулата", минават през двата моста и през "Калотина". Само че оттам минават и почти половината от преминаващите през "Дунав мост". А сега е и сезонът на туристите", заяви той.

По думите му, спрямо юли и август миналата година, трафикът е увеличен с 10%. И не може да се направи нищо за съкращаване периода на чакането по опашки. "Ние не сме в Шенген и при нас се извършва граничен контрол", подчерта Монев.

Допълнително струпване на камиони се е увеличило и заради спрелия ферибот Оряхово-Бекет, а причината е ниското ниво на река Дунав. За да  не се получават рапи във Видин се налага шофьорите да изчакват и в съседната област - Монтана. Средно на денонощие през пункта преминават по 1200 камиона. От дружеството на моста уверяват, че всички трасета работят, а един камион се обработва средно между 6 и 8 минути заради повишения митнически контрол.

Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала й във Vbox7.