Според него това се е случило за 4 месеца

Бившият министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова направи нови разкрития за корупционни схеми в държавните предприятия „Кинтекс” и ВМЗ. Тя разказа, че е установила как частни интереси източват държавни фирми. И описа схема, в която намеси името на настоящия икономически министър Никола Стоянов, който по-рано уволни като шеф на ВМЗ-Сопот. В схемата участвали още бившият директор на „Кинтекс” Александър Михайлов и ексикономическият министър от по-предишния кабинет на Радев Даниела Везиева.

Засега отговор на обвиненията има само Михайлов. Той отрече твърденията на Нинова. По думите му тя е заложила капан на служебния кабинет, като е блокирала сделки за оръжия.

„Като председател на борда на ВМЗ и заедно с Михайлов от „Кинтекс” прехвърлиха върху частна фирма „БИЙМ” правото да представлява държавните предприятия в чужбина. Всичко това е покровителствано от служебния министър на Радев – г-жа Везиева”, каза Нинова.

„За първите 4 месеца от началото на войната – до 30 юни, вече подписаните от Нинова разрешения за износ на българско оръжие са за 1 милиард и 16 милиона евро. За този 4-месечен период 4 200 тона българско оръжие са доставени до пограничното на Украйна полско летище”, каза Михайлов.

Напрежението между бившия вицепремиер и служебното правителство продължава да се задълбочава. Нинова каза, че целта на кабинета на Радев е да върне модела ГЕРБ-ДСП.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.