В петък съдът ще гледа иска на прокуратурата, мъжът да остане за постоянно в ареста

Три обвинения за дрогирания шофьор, който сътвори зрелищното преследване в КАТ-Пловдив и едва не прегази 60 души. В петък съдът ще гледа иска на прокуратурата, мъжът да остане за постоянно в ареста. За първи път пред камерата на NOVA говорят полицаите, които принудително измъкнаха и задържаха нарушителя от автомобила му.

Младши инспекторите Николай Фурлински и Ангел Гьондров е патрулът, отзовал се на сигнала за дрогирания шофьор. Блокират изхода на КАТ с полицейския автомобил, но мъжът осъзнал, че ще бъде арестуван и спрял на метри от тях.

Полицай за шофьора, катастрофирал пред КАТ-Пловдив: Извадих оръжие, защото тръгна към нас

„Помолих го да ми даде документите, той отказа. Започна да се изнервя. Поведението му ставаше все по-неадекватно, все по-агресивно. В момента, в който исках да отворя вратата, да посегна, той заключи автомобила и тръгна буквално през краката ми на заден ход”, заяви Фурлински.

Тогава мъжът прави опит да избяга към близкия пазар, но микробус препречва пътя му и с висока скорост се връща в КАТ. Минава през пълната с хора чакалня за регистрации.

„Няма как да спрете автомобил, който се движи с висока скорост срещу вас. В първия момент имах намерение да стрелям в гумите, за да го спра, но има много хора в двора и прецених, че може да стане по-голяма беля и не го ползвах”, посочи той.

След сблъсъка в бетонните саксии и чупеното на стъклото с камък, неадекватният шофьор е изваден от автомобила, а полицаят получава наранявания по ръката.  

След гонка с полицията, мъж заби колата си пред сградата на КАТ-Пловдив (ВИДЕО)

„Аз му направих теста. Той показа наличие на амфетамин. Мъжът каза, че бил на няколко вида антидепресанти и предположи, че от това може да е”, разказа Ангел Гьондров.

Николай Фурлински и Ангел Гьондров работят повече от 20-години в полицията, но за първи път действат в такава екстремна ситуация. Ръководството на полицията ще предложи на МВР двамата служители да бъдат наградени.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.