За това сигнализират зрители на NOVA

Зрители на NOVA сигнализират, че тонове боклуци и препълнени контейнери посрещат туристите в Кранево. Курортното селище е потънало в боклук в разгара на летния туристически сезон. Някои от контейнерите не са почиствани повече от 15 дни.

Незаконна постройка на плажа в Кранево

Кметът на Кранево Румен Николов е изпратил до община Балчик общо 17 докладни. По думите му - без резултат. Освен препълнените контейнери за боклук, в Кранево прави впечатление, че на много места липсват кошчета за отпадъци, а туристите буквално се чудят къде да изхвърлят своите боклуци.

„Проблемът започна с новата фирма, която почиства, тъй като графикът й, отреден за сметопочистване, е крайно недостатъчен, както и острия недостиг на съдове за битови отпадъци”, заяви Николов.

Кметът на Кранево споделя, че в разгара на летния сезон в курорта почиват близо 20 хил. души, които ежедневно стават свидетели на препълнени контейнери и боклуци по улиците на селото.

Повече по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.