24 часа след инцидента е намерена част от тахографа на автобуса

Продължава разследването на тежката катастрофа на пътя Велико Търново - Русе. Очаква се прокуратурата да даде брифинг по случая.

24 часа след инцидента е намерена част от тахографа на автобуса. “Той ще изясни най-вече скоростта, с която се е движил автобуса. Ще ни даде възможност да осветлим част от възможните версии за трагедията. Това, че част от него е намерена, означава, че имаме още работа на терен докато изясним причините за произшествието”, каза пред екип на NOVА Николай Найденов, зам.-служебен министър на транспорта. 

“Информацията от румънските власти е, че автобусът е лицензиран, вписан е в лиценза на превозвача и към момента няма съмнения за това дали той е редовен”, каза още Найденов.

Всички пътници от автобуса са трнаапсортирани обратно в Румъния. Тук е единствено румънският шофьор. Той ще бъде транспортиран след приключване на следствените действия. 

Работи се по всички версии за инцидента.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.