Коментар на Богдан Милчев от Института за пътна безопасност

Намираме се в безпрецедентна криза на транспортната система. Това заяви Богдан Милчев от Института за пътна безопасност в ефира на NOVA. 

Статистиката сочи, че за периода 2-5 август за налице повече от 70 тежки ПТП-та с 13 загинали и над 95 тежко ранени. “Това означава, че държавните институции, които трябва да управляват риска, са абсолютно абдикирали”, заяви Милчев.

Повдигнаха обвинение на шофьора на катастрофиралия румънски автобус

“Пътната безопасност беше един от приоритети на това служебно правителство, но аз съм скептичен, че нещо ще се случи. До този момент служебното правителство не е представило план за действие”, допълни той. 

Посещението на зам.-министъра на транспорта на мястото на катастрофата, близо 2 дни по-късно, Милчев определи като “абсолютно демагогия” и “кървав ПР”. 

Защо се стигна до трагедията, отнела 4 живота, край Велико Търново

Той обвини Държавна агенция за “Безопасност на движението” в това, че не е идентифицирала опасните участъци. “Тя се е превърнала в една паразитна структура с хора, които нямат енкопрезата, с която да могат да се противопоставят на пътнотрнапсортния ревматизъм в страната”, заяви още Милчев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.