Двама души са извадени живи

Свлачище затрупа заведение край „Албена”. Срутването се е случило малко след 10 ч. във вторник сутринта. В ресторанта тогава е нямало клиенти, вътре са били само собственикът и неговата съпруга. Двамата са били затрупани.

Екипи на пожарната, полицията и „Гражданска защита” са успели да изведат мъжа и жената, след което двамата пострадали са откарани в болница. По последна информация няма опасност за живота им.

„Първоначално чух страхотен трясък - чупене на клони и последващо рухване на огромна скална маса. За съжаление, собственикът и жена му останаха вътре”, разказа спасителят на плажа Димитър Порязов.

„Бяхме на съседното капанче, на 100 метра от затрупаното заведение. Чухме шум, трошене на стъкла. Когато излязохме, видяхме, че свлачището затрупа цялото заведение и пътя. Беше страшничко. Жената беше затрупана между хладилниците, а мъжът под пейките. Двамата бяха контактни”, добави свидетел.

Директорът на пожарната в Добрич Дарин Димитров обясни, че мъжът има леки охлузвания. По информация на медиците е без опасност за живота, в лек шок е. Съпругата му е била затрупана от части от конструкцията на заведението и пръст. Тя е с пострадали стъпала на краката, но също без опасност за живота. Екипи разчистваха свлачището през целия ден.

Това не е първото свличане на земна маса в района. През 2003 г. на същото място отново при свлачище загиват двама души - тогавашният собственик и съпругата му. Затова е въведена забрана за достъп до района. Тя обаче и досега не се спазвала.

"Обявили сме зоната за опасна. Забранили сме достъпа на автомобили. Но тази заповед отново не се спазва", заяви кметът на Балчик Николай Ангелов. 

Тепърва престои да стане ясно какво е активизирало свлачището този път. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.