Засегнати са имоти в село Пъстрово

Пожар обхвана къщи и гори в старозагорското село Пъстрово. Има поне шест изгорели постройки и пчелини. Няма информация за пострадали хора.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Според жителите на селото огънят се е разпространил изключително бързо и започнал да изпепелява къщи. „Имаме доста засегнати къщи. Старанието на всички екипи, които пристигнахме, беше да ограничим най-напред разпространението в самото населено място”, заяви комисар Стоян Колев, началник РСПБЗНС-Стара Загора.

Първите минути на пожара са били страховити. Някои успяват да спасят имотите си. Няма пострадали хора. Успели са да евакуират възрастна жена от горящия й дом.„Сложихме я на безопасно място и чакаме близките да дойдат да я приберат, защото няма къде да спи. Къщата ѝ се срути”, твърди Веселин Велев, кметски наместник на с. Пъстрово.

Изгоря и голям пчелин в селото. Огънят е тръгнал от самото село, възможно е и да е умишлен. „От неподдържан  имот. От стъкло, от човешка небрежност. Никой не може да каже на този етап”, посочва кметският наместник на с. Пъстрово.

 

 

В следобедните часове огъня излезе от селото и обхвана горски масиви.”Лошото и за всички пожарникари в  момента в България е вятърът, който постоянно мени посоката си”, твърди комисар Колев. А около 17:30 часа на помощ на пожарникарите заваля и спасителен дъжд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.