Вижте кадри от инцидента

Инцидент на плажа в „Слънчев бряг”. На любителски кадри се вижда бой между летовници и спасители. Според спасителите причина за агресията е поведението на туристите. Те от своя страна имат коренно различна версия и са подали жалба в полицията.

Видеото е заснето в понеделник следобед на Южния плаж в „Слънчев бряг”. В този момент морето е бурно, а флагът - червен. Добромира е единият воден спасител, който е бил на смяна и охранявал зоната, в която били и полските туристи.

Агресия, обиди и подигравки в Спешното отделение в Казанлък

„Ние им свирим, на червен флаг. При положение, че на червен флаг нямат право да влязат, ние им свирим да излизат от водата. Те ни показват неприлични жестове, да ни обиждат като идиоти, да хвърлят пясък по нас”, разказва Добромира Петкова- спасител на плажа.

Потърсили помощ от ръководителя на водно-спасителната служба. „В момента, в който се стигнало туристите да блъскат първоначално младите момичета. Да, и те са жени, но в същото време са и правоспособни спасители, които бдят за тяхната безопасност. Нормално е колегите да защитят своите колеги”, Иван Георгиев, началник водно-спасителна служба.

Летовници, които са присъствали на инцидента, разказват, че полските туристи били под въздействието на алкохол.

„Поляците предизвикаха боя. Многократно бяха предупреждавани. И то не само от спасителите. И от плажуващите. Многократно. Ние затова напуснахме. Аз съм с 3 деца и затова се махнахме, за да не ставаме свидетели на глупостите”, разказва Емил, турист от Бобовдол.

АГРЕСИЯ В ПАРК?: Мъж сигнализира за полицейско бездействие в Пещера (ВИДЕО)

Единият от спасителите потърсил медицинска помощ заради пясък в очите. Медицинският екип отишъл на плажа и за да провери какво е състоянието на полските туристи.

„Бяха агресивни. И изглеждаха да са употребили алкохол”, заяви д-р Наталия Димитрова – дежурен реаниматор на Южен плаж в „Слънчев бряг”.

Пред колегите от сайта OFFNews обаче, полските туристи разказват друга версия. В морето била възрастна двойка, която спасителите започнали да блъскат. Тогава баща и син - поляци, се опитали да ги защитят и си стигнало до размяна на реплики и бой. Според сина - баща му е удрян, повален на земята и ритан в корема. Тази сутрин те подали жалба в полицейското управление срещу спасителите. Тепърва ще се изяснява чия версия е вярна в този спор.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.