Агресията е заснета

Тийнейджър повали с ритник в главата мъж в центъра на Сандански. Агресията е заснета от приятел на момчето.

„Става въпрос за случай на непровокирана агресия. Извършителят е 15-годишен. Той е имал подобна проява преди около година. Виждайки мъжа, казва на един от компанията му „Вземи телефона да снимаш как ще го пребия този”. След това се засилва от 6-7 метра, скача във въздуха и изритва силно в главата пострадалия. После продължава да го бие. За щастие, наблизо имало хора, които спрели момчето. Малко след това на мястото се явява патрул, които е минавал случайно. Полицаите преустановяват боя. След като органите на реда си тръгнали, младежът е нанесъл нов удар на жертвата”, разказа в ефира на „Здравей, България” Борислав Ковачки от Районната прокуратура в Благоевград .

В момента с момчето работят педагози от Детска педагогическа стая. Започнато е досъдебно производство. За подобно престъпление законът предвижда затвор 1-5 години, но тъй като е младежът е непълнолетен, има редукция на наказанието и то е до 2 години лишаване от свобода.

„Той може да отиде зад решетките, но само теоретично. На практика – не”, уточни Ковачки.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.