По думите им на тяхно място са назначени заместници без провеждане на конкурс

Уволнени служители от КЗП твърдят, че има масова чистка в комисията. Според тях след стъпването в длъжност на новия председател Иван Френкев през месец май, от поста си - без предизвестие, са били освободени близо 10 дългогодишни служители. По думите им на местата на някои от тях са били назначени техни заместници, без провеждане на конкурс.  

„От два месеца има чистка на основни хора, които отговарят за работата на комисията. Официалната причина за моето уволнение е, че не мога да си изпълнявам функциите, тъй като нямам достатъчна дигитална компетентност. Искат да се разчистят места за функционери на определени партии”, каза в ефира на „Здравей, България” Иван Бъчваров.

Елена Гунчева споделя, че е била освободена по същата причина. Екипът ни потърси КЗП за отговор. От там категорично отричат твърденията на уволнените служители. И добавят, че става въпрос за внушения с цел да се дискредитира работата на комисията. От комисията посочиха, че уволнените са 7 от 180 и не става въпрос за чистки. Твърдят още, че работят на пълни обороти.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook