Според Слави Василев БСП напада президента

Ръководството на БСП жлъчно напада Румен Радев, защото само не може да понесе резултата си. Това, че българският президент има различна гледна точка за събитията по света, не означава, че е анти НАТО. Това коментира политологът Слави Василев за „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Според него подсигуряването на газа минава през връщане към "Газпром". "Дори да пуснем интерконектора, постоянно ще трябва да договаряме слотове с Турция и Гърция, което прави дългосрочния договор невъзможен. Той трябва да има входна точка в държавата", поясни Василев.

Политолог: Бавене на мандата ще вкара страната в конституционна криза

Политологът Цветанка Андреева смята, че Радев е направил много жестове към БСП, включително и даването на третия мандат. "България е с възможно най-защитеното небе. Антинатовската реторика се възпроизвежда от служебната власт, проблемът е несигурността. Той иска да постави България в друга орбита на влияние", посочи тя. 

Според нея руският газ се използва за икономически натиск. "Газпром" не трябва има повече монопол. Властта не постигна дългосрочна диверсификация. Има политически и обществен консенсус по позицията, че когато не сме зависими от "Газпром", ще има стабилност", подчерта Андреева.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.