Според съществуващата програма, Сенегал и Нидерландия ще играят в откриващата среща на 21 ноември

Откриващият мач на Световното първенство по футбол тази година между домакините Катар и Еквадор ще се изиграе ден по-рано на 20 ноември, обявиха източници на Мондиала за АФП. Ходът, който трябва да бъде одобрен от Съвета на Международната футболна централа (ФИФА) преди да започне обратното броене от 100 дни тази седмица, ще запази традицията първият двубой да включва страната-домакин.

Ястреб ще охранява метрото в Сан Франциско от "проблемни" гълъби (ВИДЕО)

Според съществуващата програма, Сенегал и Нидерландия ще играят в откриващата среща на 21 ноември, последвани от официалния мач на откриването между Катар и Еквадор по-късно същия ден. Източниците на Световното първенство заявиха, че потвърждението на промяната се очаква скоро. ФИФА и Организационният комитет на Катар отказаха да коментират появилата се информация.

„Имаше разговори и споразумение между двата съответни тима и се появи молба от КОНМЕБОЛ – Южноамериканската футболна конфедерация“, сподели един източник на Мондиала за АФП, говорейки при условие на анонимност, тъй като все още няма официално изявление. „Искахме да следваме традицията, в която или действащият шампион, или страната-домакин участва в откриващия мач“, добави източникът.

За фенове, които имат билети за мача на 21 ноември, „всяка промяна ще се отрази минимално на притежателите на пропуски“, каза друг турнирен източник за Агенция Франс Прес. Според промяната, двубоят между Сенегал и Нидерландия ще бъде изместен от 12:00 часа българско време на 21 ноември до 18:00 часа б.в същия ден. „Това е по-добър слот за двата тима за телевизии и други зони“, каза още източникът на Мондиала.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС, Видео: Reuters