Той прави опит да бъде поставен рекорд на Гинес

Опит да бъде поставен рекорд на Гинес. В 17.00 ч. в четвъртък маратонецът Теодор Цветков започна 72-часово плуване в езерото "Липник". Според неговия близнак Валентин вечерта е преминала добре, а към 05:30 ч. е усетил, че му е хладно. "Предоставихме му топъл чай и се сгря. Вече слънцето изгря и няма да му е студено. Държи собствено темпо, не забързва и не забавя. Каякарите се сменят на пет часа, като вечер имаме двама, които са непрестанно до него", обясни той. 

ОПИТ ЗА РЕКОРД: Мъж ще плува 72 часа в Русе. Иска да преплува и Черно море

По думите му има и светлинен сигнал, който го ориентира да се движи в права линия. "Теодор има GPS часовник, който работи от самото начало. Имаме и два приемника", разкри Цветков.

Д-р Метев и д-р Паскалева са отговорни за доброто му здравословно състояние. "Безсънието и температурата са най-големите изпитания. Той премина много тестове преди това начинание, приема натурални продукти, разписани по часове. Приема енергийни течности, протеини, топли чайове. Сигурна съм, че ще успее да постигне успех", сподели тя.

Целта на плувеца е да промотира езерото "Липник", където постави първия си рекорд - плуване с една ръка 10 км.

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.