За какво можем да се помолим и ще бъдат ли чути молитвите ни

Клисурският манастир е четвъртият по големина манастир в България, един от най-красивите у нас. Намира се между Берковица и Вършец. Там се намира чудотворната икона на Св. Св. Кирил и Методий.

Светите братя са показали своето чудотворство в обителта много силно, разказва Архемандрит Антим. Делото им започва през 1862 г., когато един местен, свиреп паша идва тук и точно в деня, когато се чества празникът на светите братя Кирил и Методий, решава да оскверни светата обител, когато монасите извършват служба. Обаче вижда двама защитници огромни и това го възпира”, продължава историята свещеникът.

Преди Успение Богородично: Какво повеляват традициите в Кюстендилско

Архемандрит Антим разказа за многобройни случаи, в които ученици и студенти са се помолили за изпит, който впоследствие са взели. Не били малко и случаите, в които светите братя след чиста молитва дарявали и семейства с дълго чакани деца – особено около празника Успение Богородично.

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.