Според него "Възраждане" не е нито патриотична, нито националистическа партия

ВМРО ще се яви самостоятелно на предсрочния вот.  Това съобщи в "Твоят ден" Ангел Джамбазки от ВМРО.

"Водихме разговори с десни и патриотични формации. "Това са НФСБ, с които сме били партньори, Общество за Нова България, както и с КОД. Има разбиране и желание за съвместна работа, но е прекалено късо времето за обяснение защо се прави такава коалиция, би изглеждала пожарен вариант.  Разговорите ни ще продължат в различни формати, предпочетохме да не прибързваме", обясни той.

Джамбазки: Дълги години зависимостта ни от един газов доставчик беше извор на политическа корупция

Според него "Възраждане" не е нито патриотична, нито националистическа, а крайно лява и крайно промосковска и залага на страхове и популизъм. "Избирателите им мразят всички и гласуват напук. Те са привърженици на теории на конспирацията", смята Джамбазки. И допълва, че не е имало вариант ВМРО да се яви на изборите с ИТН. 

"В Украйна има недопустима агресия, истинска война. По това се разминаваме с Янев. Смятаме, че данъчни облекчения и намаляване на данъците са важен приоритет", сподели той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.