Вижте как да покажете силните страни на жилището

Когато ви предстои продажба на жилище, агентите на недвижими имоти ще ви посъветват да подготвите имота за представянето му на пазара. Това означава да се погрижите да покажете силните страни на жилището и да впечатлите бъдещите купувачи, за да го продадете по-бързо и да получите възможно най-висока цена. Тъй като повечето продавачи не подготвят старателно имотите си за предстоящите огледи, вие определено ще имате предимство, ако предприемете следните лесни стъпки.

10 ценни съвета от GRANDecor за това как да подготвите имот за продажба така, че да получите най-висока цена:

1. Почистете

Ако жилището е мръсно, то ще изглежда неприветливо и може да отблъсне купувачите. Почистете добре всички стаи, подовите настилки, банята, мивките. Така ще създадете впечатление за приятно и добре поддържано жилище.

2. Премахнете излишните вещи

Претрупаното жилище изглежда по-малко и тясно, а и безпорядъкът отвлича вниманието на посетителите от положителните черти на имота. Изнесете всички ненужни вещи или ги приберете на подходящи места. Помещенията трябва да са подредени минималистично за да изглеждат просторни и приветливи.

3. Не персонализирайте жилището

Потенциалните купувачи трябва да могат да си представят имота като свой, а това ще бъде трудно ако имат чувството, че влизат във вашия дом. Най-лесно продаваеми са жилища, които изглеждат почти неизползвани. За целта, премахнете личните си вещи като снимки и картини по стените, сувенири и любими аксесоари по рафтовете. Жилището трябва да изглежда неутрално, за да могат посетителите да се свържат емоционално с него.

4. Внесете свежест

Отървете се от неприятните миризми в помещенията с добро почистване, проветряване и ароматизиране с естествени средства като лимон, канела, етерични масла. Внимавайте обаче ароматизаторите да не са твърде натрапчиви. Няколко саксийни растения ще направят чудеса с имота, превръщайки го в красиво и приятно място.

5. Мебели

Уверете се, че стаите не са претрупани с мебели и може да се минава свободно между тях. Не използвайте евтино, остаряло или старомодно обзавеждане. Няма нужда да плащате цяло състояние, за да подмените старите мебели. В магазин GRANDecor ще откриете качествени мебели с модерен дизайн, които напълно ще преобразят интериора във всяка стая.

6. Осветление

Възползвайте се максимално от естествената светлина като приберете завесите и отворите щорите по време на огледите. Така домът ви ще изглежда просторен и уютен. Ако се налага, използвайте допълнително изкуствено осветление. Тук отново на помощ идват GRANDecor, от където можете да купите онлайн качествени осветителни тела на изгодна цена.

7. Стени и тавани

Ако има пукнатини в стените и таваните, добре е да ги поправите преди да започнат огледите. Също така не бива да се виждат следи от теч, мухъл или мръсни петна. Най-добре пребоядисайте стените и таваните за да ги освежите.

8. Тапети и боя

Малко вероятно е потенциалните купувачи да харесат избраните от вас тапети или пък любимия ви фототапет в дневната. Най-добре е да ги премахнете и да боядисате стаите в топли, неутрални цветове.

9. Подови настилки

Мръсни и износени килими и мокети, стар или скъсан балатум, определено няма да очароват посетителите. Премахнете ги и заложете на подходящ ламинат или гранитогрес. Ако има стари дървени настилки, ги освежете чрез изцикляне и лакиране. Почистете добре всички плочки и фуги в банята.

10. Финални щрихи

Малко преди огледа, отделете време за да проветрите добре жилището и запалете ароматни свещи за няколко минути, за да освежите въздуха. Поставете красиви цветя във ваза и сложете нови кърпи в банята за да направите добро впечатление за комфортен и уютен имот.

Следвайки тези няколко съвета, вие ще подготвите имота си за продажба по възможно най-добрия начин, ще си гарантирате по-бърза продажба и ще имате шанс да получите възможно най-висока цена!

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.