Те са над 20, агресивни, хапят и нападат

В Благоевград са се появили нови бездомни кучета. Те са над 20, агресивни, хапят и нападат. Местните предполагат, че са се озовали в града след като някой е искал да се отърве от тях, като ги транспортира в друг град.

Според Димо Киров от общината няма яснота откъде са дошли кучетата. "Те са охранени, отгледани, оставени в центъра на Благоевград. Те са агресивни, търсят си територия и нападат минувачите. Призовавам към държавна стратегия за справяне с домашните кучета. Тъй като в приюта тук има малко места такива кучета се прибират, обезпаразитяват, кастрират и връщат на свобода. Нека гражданите не ги хранят", призова той.

Приют осигурява дом за изоставени животни в сърцето на Бенгази (ВИДЕО)

По думите на Владислава Асенова от местния приют кучетата няма как да бъдат задържани, тъй като в момента е запълнен капацитетът от 30 места. "Те ще бъдат кастрирани и обезпаразитени, ще им бъдат издадени паспорти и ще ги върнем откъдето сме ги взели, ако няма желаещи да бъдат осиновени", разказа тя.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.