Инцидентът се е разиграл в американския щат Алабама

10-годишни близнаци спасиха баща си от удавяне, съобщава „People”. Случаят е от американския щат Алабама. 

Бащата Брад Хасиг правил дихателни упражнения под вода в езеро, но изведнъж започнал да се тресе и лицето му да посинява. Първи го забелязват синовете му Брайдън и Крисчън. Двамата, заедно с техния 11-годишен приятел Сам Ебърт, веднага се притичали на помощ. Трите момчета извлекли мъжа на сушата, а след това Брайдън направил изкуствено дишане на баща си, разказват още те пред „People”. 

Дрон спаси 14-годишно дете от удавяне (ВИДЕО)

Момчето призна, че не е знаело как правилно да окаже първа помощ в такива случаи, но си спомнило, че е видял във филм как се спасява давещ се човек. Крисчън забелязал шофьор близо до мястото на инцидента и го помолил да извика линейка. Бащата бил откаран в местна болница и изписан ден по-късно.

Мъжът признава, че цял живот ще е благодарен на момчетата си. Според Брайдън той е знаел, че трябва да спаси баща си. „Имах много щастливи, тъжни и луди моменти с баща ми. Помислих си, че не искам този момент да е последен“, казва момчето.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС