По думите му резултатите на "Възраждане" според социолозите винаги са двойно по-ниски от реалните

Шампионката по шах Цвета Галунова отпадна от листите на партия "Възраждане". Това оповести самата тя във Facebook. По темата за "Твоят ден" лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов коментира, че тя има право на мнение и то се уважава.

"Възраждане" има своята кауза и не търпим компромис и съглашателство с национални предатели. Не участваме в разговори с партии, които считаме за виновници за състоянието на страната. Действително премахнахме гражданската квота, защото избирателите ни призоваха. Те казват, че хората, които влязат в парламента от гражданската квота, смятат, че са го направили благодарение на своите усилия, а всъщност ги вкарват избирателите. Трябва да бъдат лоялни към нас, а не към собственото си его", категоричен е той.

"Ще гласувам за бъдещето на България чрез "Възраждане". Имаме две алтернативи - или ние управляваме България, или всички останали други унищожават страната ни, както през последните 30 години", посочи Костадинов. 

Според него новината за признаването на цар Самуил е отпреди 3 години, но той не очаква РСМ да включи българите в Конституцията. "Вдигането на ветото е национално предателство срещу българския интерес. Не получихме подкрепа от нашите европартньори по казуса с Македония и работиха срещу нас", смята той. И допълва, че "Български възход" няма да вземе повече от процент подкрепа.

Костадинов: Изборите са референдум дали да сме независима държава, или долнопробна колония на САЩ

По думите му резултатите на "Възраждане" според социолозите винаги са двойно по-ниски от реалните. "Проучването ни е винаги на повече 1000 човека. Пускаме анкета чрез студенти социолози. Прави се в страната, на извадка от населението. Социологията служи единствено и само за ориентация", заяви Костадинов.

Той потвърди, че "Възраждане" са били търсени за коалиционен партньор, но те имат ясна програма с приоритети и не отстъпват от нея. "Ако не управляваме, няма да е проблем да съберем 500 000 подписа за референдум за членството ни в НАТО", обяви лидерът на "Възраждане".

Целия разговор вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.