Зрители на NOVA сигнализираха за проблем с оказването на спешна помощ по Черноморието

Във вторник мълния покоси 18-годишно момиче в Приморско. Преди ден пък жената, която е оказала първа помощ на пострадалата разказа, че са чакали линейка повече от 20 мин. Накрая кола на Спешна помощ  дошла от Царево. Подобен сигнал получихме в рубриката „Моята новина”.

Хора, дошли на почивка в Приморско разказаха, че също са изпитали на гърба си проблемите със Спешната помощ в града. Иван Иванов разказа, че на мъж от хотела, в който са отседнали, му прилошало. „Чакахме 30 минути. Оказа се, че линейката идва от Царево”, заяви той.

„Проблемът с линейките съществува от създаването на общината през 1997 година. Тук има хибридна форма на Спешна медицинска помощ. Това означава, че общината участва в по-голямата част на финансирането на тази дейност и всъщност в Приморско има изнесен медицински екип, а не Спешна помощ”, заяви в ефира на „Здравей, България кметът на община Приморско Димитър Германов.

По думите му създаването на спешен център е функция на държавата.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.