По думите му трябва да бъдат отделени средства за професионална подготовка на кадрите на МВР

Трябва да стане ясно как и през коя граница автобусът, блъснал патрулката в Бургас, е влязъл в България. Да се разбере дали е проверяван и как е минал това цялото разстояние. Властите трябва да намерят отговор на тези въпрос, за да не се повтарят подобни инциденти. Това обясни за „Твоят ден" по NOVA NEWS Александър  Ракшиев от  „Продължаваме Промяната”. По думите му трябва да бъдат отделени средства за професионална подготовка на кадрите в МВР, тъй като голяма част от състава е в пенсионна възраст.

Той коментира и доставките на газ у нас.

„Не сме купували по-скъпо гориво от дъщерна компания на „Газпром”. Сигурен съм, че в съда това ще стане ясно. В момента имаме един договор  с „Газпром”, в който те са страна в неизпълнение. Преди да договаряме нещо, този договор трябва да изтече. Ако сега, преди края на годината, подпишем анекси, нашата защитна теза ще рухне”, поясни Ракшиев. И определи поведението на служебния министър  на енергетиката Росен Христов като престъпно. 

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ТЕЖКИЯ ИНЦИДЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.