Политикът коментира ситуацията с мигрантите в България

„ВМРО беше един от основните фактори, които противодействаха на мигрантската криза. Ние изискахме да се предприемат действия, които да минимизират трафика на хора. За три години имаме десетократен ръст на заловените мигранти. Когато държавата желае да работи по опазване на границата, борбата с нелегалния трафик може да се случи и това е доказано във времето”, каза Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО в студиото на „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Нелегални мигранти са заловени при спецакция в София

„Целта на оградата е да затрудни преминаването. Над 200 милиона лева отидоха за това заграждение. ВМРО доказаха, че този проблем е решим. Съоръжението ежегодно трябва да се поддържа и ние не можем да разчитаме само на него. Не може да имаме толкова голям мигрантски трафик и да нямаме нито един подведен под отговорност за незаконно преминаване на границата, не може да нямаме осъдителни присъди. Политическата воля е в основата на процеса на работа на една система. Мигрантите са като водата - те намират слабото място. Доскоро слабото място беше Гърция. Гърция започна да издава осъдителни присъди, вкарват ги в общежития от затворен тип, тоест нещо като затвори и те знаят, че там е лошо, затова избягват този маршрут и се насочиха към България”, обясни Веселинов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.