Синдикален алианс "Сигурност" излезе с декларация във връзка с вчерашния инцидент в Бургас

Един от синдикатите в МВР се събра на Общо събрание във Велико Търново. Синдикален алианс "Сигурност" излезе с декларация във връзка с вчерашния инцидент в Бургас, при който загинаха двама полицаи. 

В декларацията се казва, че синдикатите настояват пред властите и управляващите за по-добра подготовка на служителите на МВР, оборудване по границата на служителите, командировани там. В декларацията се осъжда и остро реакцията на всички управляващи, които заявяват реформа в МВР, която не се е случила до този момент. 

ПОЧИТ: Вой на сирени в цяла България в памет на загиналите полицаи (ВИДЕО+СНИМКИ)

“Има нужда от обучение на колегите, от засилване на кадровия подбор при назначаване. Има значение и това, че колегите са претоварени. Постоянно им се вменяват нови функции. Това са действия, които се правят постфактум”, каза Милена Любенова, председател на САС МВР. 

В декларацията се настоява още за набиране на средства и спешна кампания за пострадалите при изпълнение на служебните си задължения служители на МВР. 

Повече гледайте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА ТЕЖКИЯ ИНЦИДЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.