От 13 септември зрителите ще могат да гледат вълнуващата семейна драма в ефира на NOVA

Броени дни преди старта на сериала актрисата Яна Маринова, на която е поверена една от главните роли, разкри любопитни детайли за сюжета и за своята героиня.

Дунав, Видин и „С река на сърцето“ – истории от една винарна и най-новия сериал на NOVA

„Това е един сериал, който е семейна сага. Все се шегувам, че се снимам в „Наследството на Гулденбург“. Разказва се за двама богати наследници, които се разделят или събират във връзка с тяхното наследство, във връзка с виното и преодоляванията. Но миналото никога не може да бъде забравено и рано или късно ни застига. Моята героиня се казва Микаела и тя е от хората, които се сблъскват с миналото си и тайните, които я застигат. Поставена е пред избора дали да се впусне в битката за справедливост, но важното е дали ще може да я издържи и дали ще може да намери покой, независимо от решението, което вземе. Лично аз за себе си съм открила, че злото много често побеждава, само и единствено защото доброто не се бори. Микаела е сръбкиня и готвач, в имение на брега на река Дунав. Сериалът ще покаже много красиви локации, както се видя в трейлъра. И изглежда страхотно благодарение на кинематографията на Андрей Андреев, нашия оператор“, разкрива актрисата Яна Маринова.

„С река на сърцето“ е новият сериал на NOVA

„Екипът на Мартин Макариев, създател на „В сърцето на машината“, стоят и зад този проект. Те са невероятни професионалисти. Кастът е впечатляващ и всеки един актьор остава отпечатък върху ролята си. Това са хора с хъс, които страшно много харесвам. Сред тях са Мартина Апостолова, Анастасия Лютова, Александър Димов, Пламен Манасиев, Малин Кръстев, Цветина Петрова, Матьо Горанов от младите изгряващи звезди и много други. До края на месец октомври ще снимаме в района на Видин и в близост до река Дунав. Градът е впечатляващо място. Когато цъфтяха липите, обичах да се разхождам вечер, когато е спокойно и не чуваш друг звук, освен този на реката. Вярвам, че със сериала ще обърнем повече внимание върху Северозапада. Част от историите в него се базират върху истински случки във Видин, а някои от хората носят в сърцето си реката, свободата, справедливостта. Други се опитват да завлекат всички в тинята, но неизменно ще попаднат в нея. Това е постоянен сблъсък на доброто и злото. Но най-важното е да поемеш по пътя на справедливостта и когато е най-трудно да направиш правилния избор. Защото любов, страст, гняв, омраза – всички тези разнополюсни чувства променят избора, който често придобива характера на хамелеон. Когато сбъркаме, трябва да можем да понесем последствията от грешките си и да не се страхуваме, защото природата е всеопрощаваща. Когато не вземеш решението, което ще те избави от страха, ти неизменно се завличаш в тинята. Затова често се изненадваме на нашите пороци и престъпления и от това как ги наричат хората. Важно е да се научим да поправяме грешките си и да прощаваме. Защото всеки нов ден може да донесе нова възможност да избереш правилния път“, споделя Яна Маринова.

Малин Кръстев с „Аскеер“ за главна мъжка роля в „Една испанска пиеса“

„В сериала си партнирам със сръбска актриса – Ана Томич – много красива и талантлива. На моменти беше трудно, защото аз разбирам всичко, но нямам речниковия запас, за да го говоря свободно“, допълва тя.

За предстоящото представление през септември на откритата сцена на Sofia Summer Fest.

„За първи път играем представлението „Любовни писма“ на 5 септември, а в главните роли сме аз и Свежен Младенов. Пиесата е с награда „Пулицър“ и разказва за една любовна история, която преминава пред очите ни като на лента. Тя проследява цял един човешки живот, защото героите ни се срещат още като деца. Темите в него засягат много теми, които вълнуват младите хора“, разказва актрисата.

Не пропускайте семейната драма „С река на сърцето“ от 13 септември в ефира на NOVA!

Последвайте Facebook страницата на „С река на сърцето“.