Полезни съвети дава фитнес инструкторът Аурелия Даман

В епизод от поредицата „В добра форма” на „Дойче веле” фитнес инструкторът Аурелия Даман показва полезно упражнение за тренировка на раменете и горната част на ръцете. То може да се изпълнява навсякъде и по всяко време.

„В добра форма”: Упражнение за стягане на корема (ВИДЕО)

За така наречените преси над главата са нужни само две тежести, като не е задължително те да са гири. Работа вършат и  две бутилки вода или дори – пакети брашно. Поставяме тежестите над раменете си, докато сме в изправено положение. След това стягаме тялото си и започваме да повдигаме тежестите бавно, до изпъване на ръцете. Задържаме няколко секунди и бавно връщаме надолу. Правят се три серии по 15 повторения. Ако ви е твърде лесно, тогава увеличете броя на сериите до пет.

Как точно се изпълнява тренировката - вижте във видеото. То е част от предаването „В добра форма“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка неделя от 11.30 ч. и в петък от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.    

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.