Политикът от „Възраждане” смята, че българският народ трябва да се произнесе иска ли да е част от Европейския съюз

„Не е истина, че инфлацията в България е привнесена. Няма как да е привнесена, при положение че България е с най-голямата инфлация в целия Европейски съюз". Това заяви Цончо Ганев от „Възраждане” в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Костадинов ще води листите на "Възраждане" във Варна и 25-ти МИР - София

„Основното, за което от „Възраждане” ще се борим в предстоящия парламент, е да оправим икономиката, а това минава неминуемо през оправяне взаимооотношенията ни с Руската федерация. Ориентирани евроатлантически 32 години, ние изпълняваме общностни интереси и зачеркваме националните. Унищожихме икономиката, енергетиката, имаме либерализирана борса за електроенергия и цени, на които не можем да издържам", каза още Ганев.

Според него България трябва да предоговори условията си за членство в Европейския съюз, „защото ние унищожаваме не само енергетиката си, а и земеделието и всякаква промишленост".

„Българският народ трябва да се произнесе трябва ли да е част от Европейския съюз. При тези условия ние нямаме място в този ЕС. Имаме място да сме партньори с всички други държави, да имаме икономически и всякакви други взаимоотношения, които изхождат от нашите национални интереси”, коментира още политикът.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.