Нагласите на ИТН и политическите стратегии на прага на кампанията

За ИТН изходът от политическата криза е рефередум. Това стана ясно от думите на Станислав Балабанов от ИТН в студиото на „Твоят ден”.

„По отношение на идеята ни за референдум за смяна на политическата система – сегашната политическа система у нас в момента не работи. Тя ни изправи пред предизвикателството всъщност да намерим изход и ход, който да е практичен и да успокои политическата  ситуация. Затова ние искаме да питаме хората по закон, на референдум, време ли е България да стане президентска република”, каза Балабанов.

Политикът допълни, че в една спирала от избори българският избирател подрежда относително едни и същи политически формации, подрежда относително партии, които няма да имат еднолично мнозинство в парламента от 121, затова ИТН търсят изход от политическата криза и за тях този изход се нарича „референдум”. 

„Ако референдумът бъде успешен, както беше успешен през 2016 година, когато 3.5 милиона българи излязоха да гласуват, обикновеното Народно събрание ще бъде задължено да се съобрази с волята на българския избирател, да се разпусне и да преминем към Велико народно събрание, което вече ще работи върху конкретиката”, обясни Балабанов.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.