България записа три загуби от три мача

Националният отбор на България приключи с участието си на Световното първенство по волейбол в Полша и Словения, след като загуби от Мексико с 2:3 (25:20, 20:25, 23:25, 25:23, 16:18) в последния си мач от груповата фаза.

„Лъвовете” загубиха първите си два мача срещу Полша и САЩ с 0:3, като днес търсеха задължителна чиста победа, за да имат теоретични шансове да продължат към осминафиналите.

България с втора загуба на Световното по волейбол

Играчите на Николай Желязков започнаха добре и взеха първия гейм с 25:20, но след това нивото им падна и мексиканците се наложиха във втората част на 20 точки. Третият гейм бе по-оспорван, но отново мексиканците надделяха с 25:23, а нашите взеха четвъртата част с 25:23, за да вкарат мача в тайбрек. В него българските волейболисти натрупаха преднина и имаха три поредни мачбола при 14:11, но ги пропуснаха, след което не успяха да реализират още два мачбола и в крайна сметка загубиха с 16:18.

По този начин България приключи с неуспех Световното първенство, в което записа три загуби от три мача.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС