Стряскащи цени, оказва се, били дори с отстъпка за българи

След лек инцидент по време на лятната си почивка Мария Костадинова потърсила лекарска помощ в най-близкия медицински център в „Слънчев бряг”.

„Още с влизането медицинският екип ме предупреди, че се плаща. Но аз самата не бях запозната предварително с цените”, разказа Мария. Въпреки това нямала план Б и се съгласила да бъде прегледана.

След прегледа обаче останала неприятно изненадана.

„250 лв. беше тарифата - включваше медицински преглед, прецениха, че е хубаво раната да се залепи, за да не се шие, както и инжекция за тетанус. Около 10-15 минути продължи манипулацията. Прегледа струваше малко над 100 лв. Казаха, че защото е в съботен ден. Със сигурност не очаквах тарифата да бъде чак толкова висока. Имаше някакъв ценоразпис вътре на рецепция, който стоеше настрани и бегло ми го показаха”, разказа Мария.

От медицинския център обясниха, че всички тарифи са предварително и ясно обявени.

„Всички цени са написани в лева и в евро, за да няма съмнение, да е ясно, поставени са и тука. Нали разбирате, че не се продават картофи, краставици и не е сериозно. Всичко това струва пари -кардиографи, монитор, препарати”, заяви д-р Веселин Велков, управител на медицински център в „Слънчев бряг”.

Питаме и как се е стигнало до крайната сума от 250 лв.

„Интрамускулна инжекция - 29 лв., преглед от дежурен лекар - 134.90 лв., обработка на рана - 190 лв. Много съжалявам за госпожата, но мисля, че тя не е в позиция да определя кое колко струва, да напада екип, който не спи, който помага, който си върши работата. Никой не е довел госпожата на сила тук”, заяви д-р Велков.

Според Мария тарифата дори била по-евтина за нея, тъй като е българка.

„Казаха, че това са цени за българи с отстъпка”, разказва Мария.

„Няма дискриминация, цените за всички са единни. Наистина цените са по високи от цените, които обявява НЗОК, но ние сме частен център”, заяви д-р Велков.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.