Комисия от експерти установи дефекти след ремонт

Комисия от експерти на Oбщина Русе при проверката на изпълнението на проекта за изграждане на канализация установи проблем при 13 улици в града.

„Повече от 35 години хората чакат тази канализация. В дворовете им има по 2-3, някъде и 4 септични ями. Така се трови земята, водата и всичко, което можем да ползваме в квартала”. Това коментира Божидар Йотов, пълномощник на кмета за квартал „Средна кула” в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Мъж отказа да плаща винетка заради лоши пътища

След асфалтирането, общината прави междинна проверка и установява дефекти, Обектът обаче все още не е завършен, допълни Йотов.  

„Недостатъците ще бъдат отстранени, фирмата изпълнител ще реагира в срока, който им даде общината. Всичко засега се изпълнява по график. Надяваме се до края на септември да приключи асфалтирането на всички улици, а до края на октомври - и канализацията”, коментира  Драгомир Друмев, ръководител „Производствено-технически отдел” във ВиК- Русе.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.