Сред бежанците има и непълнолетни лица

След гонката с полицията в Костинброд, шофьорът на микробуса, превозвал нелегални мигранти, вече е обвиняем. Вчера следобед, след преследване из целия град, 31-годишният мъж изскочи от микробуса в движение и се опита да избяга.

Той е от София. Не е осъждан. Карал е без шофьорската му книжка, водела се изгубена. А след гонката с полицията е отказал да даде проба за алкохол и наркотици. В микробуса е имало 42 мигранти, включително и непълнолетни. При екшъна пострадали нямаше.

Близо 8 км полицаите са преследвали на територията на Костинброд микробуса, разказаха от полицията. Преди това автомобилът е бил забелязан още на Околовръстното шосе на София заради неадекватни маневри.

„Автомобилът навлиза в градската част на Костинброд. На първото кръгово движение извършва две последователни маневри, като продължава да не се подчинява на светлинните и звуковите сигнали. След 2 обиколки в кръговото движение и в централната градска част, автомобилът се насочва обратно към изхода на Костинброд”, каза пред камерата ни началникът на сектор „Пътна полиция” – ОДМВР-София гл. инсп. Петър Соколов.

Автомобилът е с великотърновски номера, а арестуваният е от София. „Автомобилът не е собственост на задържания шофьор. Собственост е на друго лице, което сме установили”, обяви ст. инсп. Кирил Христов, който е началник „Криминална полиция” – РУ-Костинброд. Заради това разследващите предполагат, че може да става дума за по-голяма схема за трафик на мигранти.

Понастоящем мигрантите са настанени в Специален дом за временно настаняване на чужденци в Любимец.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.