Засилен беше трафикът днес по основните пътни артерии

Автобус и три автомобила катастрофираха на магистрала „Тракия” днес. Инцидентът стана в посока Бургас. Две жени са пострадали леко.

Екип на NOVA беше днес с един от екипите на Пътната полиция, които следят с видеорегистратор и таблет за нарушения по магистрала „Тракия”, в посока Бургас. След няколко километра вече имаше задръстване, а секунди по-късно се появиха и първите нарушители. Няколко автомобила, един след друг, започнаха да влизат в аварийната лента, за да си спестят чакането. Санкцията за подобно нарушение е 1000 лева глоба и 3 месеца без книжка.

Задръстването, заради което част от шофьорите влизаха в аварийната лента, беше катастрофата. Водач на автобус е намалил рязко скоростта, след като на магистралата изскочило куче. В него се врязали три автомобила. Две жени, шофьори на две от колите, са леко ранени.

На метри от този сблъсък стана и друга катастрофа.

Два буса и кола се удариха на „Тракия”

А силите на МВР бяха насочени към подпомагане на движението. 

„Целта не е да се глобяват и да се наказват водачите, а да осигурим едно безпроблемно придвижване на автомобилите”, заяви комисар Калоян Драганов, началник на Пътна полиция.

Хванаха неправоспособен, шофирал с фалшива книжка на друга държава

Над 1000 шофьори всеки ден се санкционират след нарушения, заснети от полицаи, докато са част от трафика. В един от случаите е бил засечен водач с фалшива книжка и подменени табели на автомобила.

„Изключително фрапантен случай на водач, който беше установен, че управлява с табели на друго превозно средство. Същият е неправоспособен”, заяви комисар Калоян Драганов.

„При проверката представи свидетелство за управление, чуждо, на държава от ЕС, което вчера, след направена справка, установихме, че е фалшиво. Не е имал такова издадено”, заяви комисар Драганов.

По случая е образувано досъдебно производство.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.