Актьорът разказва повече за героя си, както и за предстоящите си актьорски, музикални и литературни проекти

Актьорът Влади Михайлов, превъплътил се в ролята на Денис Топал в хитовата криминална поредица „Братя“, от снимачната площадка пред репортер на „На кафе“ разкрива какво да очакваме от финалния сезон на сериала. Лентата продължава пети сезон да пленява зрителите пред малкия екран, които искат да разберат съдбата на човека, който мечтае смело и мащабно, но също така знае как да сбъдва мечтите си.

„Радвам се, че все още съм тук като Денис Топал и Драго Донков, защото този финален сезон ще даде отговори на много въпроси. Ще бъде много динамичен, интересен. Знам, че вече има много позитивни реакции за нас от зрителите. Нямам търпение как ще реагират по-късно, гледайки сериала“, разказва Владимир Михайлов.

„Смятам, че предстоят още уроци за Денис и се надявам, че ще си даде отговор кой всъщност иска да бъде. За всички наши герои предстоят интересни развръзки. Днес снимахме с Христо Шопов и сме навреме за ефира, тъй като с него сме много бързи и точни. Снимането с него винаги е голямо удоволствие. Радвам се и на новите чисто актьорски попълнения. Вярвам, че ще бъде интересен сезон“, коментира актьорът уроците от направените грешки, които ще научи героят му.

Краси Ванков: Финалният сезон на „Братя“ е за истината и изкуплението

Според Денис „Човек сам избира битките си“. Според Влади неговата личната битка е да намери повече време за семейството си. Според актьора е важно да прави правилната преценка и да отсява кои предложения да приема и кои може да откаже. Целта му е да се занимава със смислени проекти и урокът, който е научил от пандемията е, че няма много време за губене. Трябва да се фокусираме върху най-важното. Михайлов признава, че този урок все още не е завършен и ще продължава да е част от живота му още дълго време.

Актьорът започва снимките по нов филм, който е в различна посока. Темата на лентата ще е за едно духовно пътешествие, в което трима ученици (един от тях е Влади Михайлов) тръгват с духовния си учител на пътуване към себе си. „Ще снимаме на невероятни места в България и Турция. Ще е интересно и много красиво. Режисьор ни е Наско Христосков, който е донесъл тази история от Индия. Там той се запознава с един истински ученик на истински духовен учител. Те са в основата на книгата „Оста на живота“ и с това заглавие ще е и филма. Има една особена енергия, която се пренася и върху нас като актьори и хора. Лично аз имам нужда от нея и смятам, че там ще науча сериозни уроци“, разказва за предстоящите си проекти.

Неда Спасова: В този сезон на „Братя“ ще видим персонажите в друга светлина

„Мисля, че доста често ролите избират актьора. Вярвам в това и мисля, че всяка роля остава отпечатък в актьора и ти дава различни уроци. Много се радвам, че отново ще снимаме заедно с Алек Алексиев, с когото бяхме заедно по чукарите във „Възвишение“. Ще участва един прекрасен македонски актьор Стрезо Стаматовски и един феноменален датски актьор от сериала „Мостът“. За нас е чест, че ще е част от екипа ни. За този предстоящ интересен проект обещавам да разказвам допълнително“, допълва Влади.

Как ще се развие любовната интрига в "Братя" и коя ще е дамата, която ще спечели сърцето на героя?

„Един от принципите на Денис е, че на война и в любовта всичко е позволено. За мен чисто актьорски е интересно какво ще се случи. Мога да ти споделя, че и Неда Спасова и Йоанна Темелкова са прекрасни актриси, за които човек може само да мечтае да има възможност да работи. За мен е огромно удоволствие, не само да играя с тях, но и да се нарека техен приятел. Безкрайно съм им благодарен за всичко, което правим заедно“, изказва възхищението и благодарността си към партниращите му актриси.

Шокиращо събитие открива премиерния пети сезон на „Братя“ тази вечер по NOVA

След песента „Сякаш съм там“, станала част от предишния сезон на „Братя“, предстои ли нова песен на музиканта Владимир Михайлов?

„Не сме мислели за нова песен, но не е късно да направим такава с групата ми Rewind. С нея завършваме концерта, който направихме под формата на един видеолайф с песните от албума ни. Той е подкрепен от Национален фонд „Култура“, за което искрено благодаря. Получи се един вълнуващ концерт, който е различен от студийния запис. Винаги ми е било интересно да видя някой, който свири на живо, да чуя емоцията му. Получи се добър продукт, който ще е готов съвсем скоро. Продължаваме и да правим концерти като гости на P.I.F. и се радвам, че приказката все още продължава. Хората имат нужда от тази музика и всеки концерт е като някакъв вид пречистване за нас и за всички, които са дошли на концерта. Хората пеят, скачат, плачат, смеят се…“, разказва за музикалните си проекти актьорът.

За рок операта „Исус Христос суперзвезда“

„Продължаваме да играем постановката в Пловдивска опера и през януари ще имаме още спектакли. За първи път ще я пренесем и в София, като планираме да изпълним рок операта в зала 1 на НДК. Това ми е сбъдната мечта, тъй като изпълнявам ролята на Юда. Това е едно изключително изживяване, особено на сцената на Античния театър с римския декор точно, както е във филма. Разтърсващо е за нас актьорите и по реакциите мога да отсъдя, че и за зрителите.“

Актьорът ще участва също така и в Нощта на литературата 2022-София, където ще има възможност да прочете откъс от романа „Absolvo te“ на Георги Бърдаров. Признава, че има подбран специален откъс, който силно го вълнува. Чрез него се потапя директно в романа и обиква героя на човешката и вълнуваща история. Авторът на романа бе отличен с Европейската награда за литература.

Не пропускайте криминалната драма „Братя“ от понеделник до четвъртък от 22.30 ч. в ефира на NOVA!

Последвайте Instagram профила и Facebook страницата на „Братя“.