Хакери твърдят, че са откраднали ценна информация

Разработчиците на услугата TikTok опровергаха съобщенията за възможно изтичане на лични данни на потребителите, както и на изходния код на платформата. Социалната мрежа твърди, че е провела разследване и не е открила доказателства за пробив в сигурността.

Според медии нападателите са споделили в хакерски форум екранни снимки на информация, за която се твърди, че е взета от откраднатата база данни на TikTok. Хакерите твърдят още, че компрометираният сървър е съдържал данни за повече от 2 милиарда потребители на платформата, както и 790 GB лични данни, статистики, кода на платформата и други ресурси.

"НОВИТЕ ИЗВЕСТНИ": Среща с българското TikTok бебе и неговите родители

Според експерти повечето от „откраднатите” данни всъщност са публична информация, събрана от платформата. Според Трой Хънт, регионален директор на Microsoft, предоставената от хакерите информация е „неубедителна”.

На свой ред хакерската група пък твърди, че е получила достъп до данни от китайския месинджър WeChat. Представители на WeChat засега не са коментирали казуса.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.