Той лежал в безпомощно състояние на улица в града

Репортаж по сигнал на зрители на NOVA. Хора от Русе многократно се опитват да окажат помощ на бездомник в крайдунавския град. Това се оказва нерешима задача цели 11 часа.

Малко преди 21 часа живеещи на улица „Княжеска” в централната част на Русе за пореден път подават сигнал до спешния телефон 112 за мъж в безпомощно състояние на улицата. Техни съседи звънели от сутринта, но пристигналите тогава на място медици от Спешна помощ само поверили  кръвното на мъжа и, след като той отказал да бъде транспортиран до социално заведение, си тръгнали. 11 часа по-късно навън заваляло, температурата се понижила, а бездомникът още лежал на плочките на тротоара.

Следва ново позвъняване от хората в квартала до 112, и след като 40 минути никой не дошъл да помогне на бездомния, граждани подадоха сигнал и до NOVA. Около 21 часа екипът ни е на място, а там вече е пристигнал полицейски патрул. Гражданин, който минавал с колата си по улица „Княжеска”, също забелязал бездомника, подал сигнал и останал да изчака, докато дойдат полиция и линейка. Мъжът беше прибран от улицата с линейка.

Целия репортаж гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.