Мъжът е оказал съпротива при задържането му

Пиян и дрогиран мъж буксува с колата си на плаж в Бургас. На 15 септември около 21.40 ч. в района на Морската градина полицейски служители от Пето Районно управление подават звуков и светлинен сигнал за спиране на лек автомобил с шуменска регистрация, движещ се срещу тях по крайбрежната алея в посока моста. Шофьорът не се подчинил, съобщиха от полицията.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК 

Малко след 21,40 в четвъртък вечерта алеите на морската градина в Бургас били пълни с разхождащи се хора. Патрулен автомобил забелязва колата със шуменска регистрация да се движи в забранената зона. След звуков и светлинен сигнал на полицейските служители обаче, водачът не спира. 

Гонката на 29 годишният мъж от Шумен с полицията продължава повече от километър по крайбрежната пешеходна алея. Достигайки до заключената врата на пътя за Морска гара, мъжът прави завой към храстите и тръгва по плажа.

Продължителната гонка с 29-годишния водач на автомобила завършила на плажа, където гумите забуксували и той бил принуден да спре. Водачът се заключил в колата и отказал да слезе. След време размислил и се предал на полицията. Наложило се да бъдат използвани белезници. 

“Предвид неадекватното му поведение, със съдействието на "Пътна полиция", е изпробван за алкохол и наркотични вещества. Алкохолната проба е отрицателна, но пробата за наркотични вещества с техническото средство, което е извършена, отчита наличието на амфетамин и метафетамин”, обясни Живко Енев, нач. С-р „ Охранителна полиция” – Пето РУ МВР- Бургас. 

Водачът е задържан за срок от 24 часа, на автомобила са свалени регистрационните номера, образувано е бързо полицейско производство.

Оказва се, че арестуваният мъж има няколко присъди за нарушаване Закона за движение по пътищата.

Един загинал и 8 ранени при тежка верижна катастрофа край София (ВИДЕО+СНИМКИ)

От „Моята новина”: С джип на плажа в Кранево (ВИДЕО)

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.