Актрисата отправя покана за театър и коментира предизвикателствата, хорските мнения и житейските уроци

„Предстои ми една много интересна задача. Разпределена съм в Сатиричния театър и в края на октомври започваме репетиции по една съвременна испанска пиеса с провокативно заглавие „Светици перверзници“. Авторът е Хосе Варлета, а режисьор на спектакъла е Николай Младенов. В нея участват Йорданка Стефанова, Ана Вълчанова, Мартин Каров, Боян Арсов. Всички те са знаменити актьори от Сатиричния театър, в чиято компания имам чест да бъда. Любопитно е, защото в дългата си кариера в театъра съм играла куче, мъж и какво ли не, но сега ми предстои да изиграя глухоняма монахиня. Ще е поредното изграждане в актьорски план“, разказва Албена Павлова пред репортер на „На кафе“.

„Нямам любопитство какво се говори за мен. Не защото не ценя хорското мнение, а защото не искам да допусна да ми влияят. Искам да запазя автономност. Държа на мнението на определени хора. Приемам и положителното и негативното, защото няма как да е само едното. Смятам, че позитивното ти влияе негативно до момента, в който не го контролираш. Не бих искала да се къпя в тщеславие и суета. Приемам го с резерва. Аз също не харесва всичко, което виждам около себе си. Не искам да ми влияят и двете“, признава дали се влияе от мнението на другите актрисата.

Албена признава, че мечтае да се впусне в приключението бабинство. Обича децата и общуването с тези ангелски същества.

За житейския урок, получен по труден начин

„Повечето са такива. В екзалтацията и еуфорията, човек не задържа поуката. Отдава се на преживяването без да филтрира урока. Един от тези уроци е умението да си родител. Трудните уроци съм получила от сина си. Образоваме се да бъдем деца и родители взаимно. Това е двупосочна и много интензивна улица с много ПТП. Дъщеря ми сега е на кръстопът и се радвам защото сложните хора са на кръстопът. Сложните хора имат куража да избират. Говорихме си със съпруга ми Емил Марков и му казах, че всеки си върви по собствения път, учи си собствените уроци и си взима собствените решения."