Мълниите около Бургас доближават 3000 за последния час

Силна буря в Бургас нанесе много материални щети. Подаден е сигнал за семейство, блокирано на остров „Св. Иван”, което отишло там на разходка.

Десетки са сигналите за паднали дървета в крайморския град. Зрителка на NOVA сигнализира, че пороят е увредил къщата й, която се намира в кв. „Долно езерово”.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

В областния център има подаден сигнал за около десет яхти в Поморие, които силният вятър е завлякъл в морето. Съобщили са и за паднал пасажер зад борда, който по-късно е открит жив и спасен. Уведомена е Морска администрация. Силните пориви на ураганния вятър на места са достигнали до 100 км/ч. Има и паднали билборди.

Няколко купесто-дъждовни ядра се движат над Черноморието. Порой със силен вятър и градушка удря Бургаския залив, друг подобен в момента е над Варна.

Северно от морската ни столица също се развиват краткотрайни бури с гръмотевици. 

Зрители на NOVA изпратиха десетки сигнали до рубриката ни "Моята новина". 

Иван Линчев ни показва Созопол преди бурята, която се е разразила в курорта около 17 ч.

Славена Кирова пък ни изпрати снимка на паднало дърво на пътя.

Константин Каридов сигнализира за опасно време и в село Русокастро, община Камено. Там имало скъсани кабели и счупени дървета.

В Поморие положението е най-тежко. Наводнени са улици, има населени места без ток, а кметът Иван Алексиев е свикал извънреден кризисен щаб.

Преустановено е движението на влаковете в междугарието Дружба – Долно Езерово, част от жп линията София – Пловдив – Бургас. Причината - ​паднал стълб върху контактната мрежа. Организиран е превоз на пътниците с автобуси. 

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.