Вижте къде се намира то

Любимото място за почивка на крал Чарлз Трети се оказва изненада за мнозина. То е едно трансилванско селце, в което хората се движат с каруци, а конете необезпокоявано пият вода от селските корита. Благотворителните организации, които Чарлз Трети през годините е създал, са помагали за възстановяването на културното наследство и подобряване на инфраструктурата в района. Те също така подпомагат дребни земеделски производители и занаятчии да популяризират своите стоки в Румъния.

Крал Чарлз III отново се поклони пред ковчега на кралица Елизабет II (ВИДЕО)

Село Вискри се намира в централна Румъния, където по главната улица минават крави, а около къщите се разхождат гъски. Може би това не е най-типичното място за богати и известни личности. Но за крал Чарлз Трети, който има вила в трансилванското селце, това е любимо място. Монархът, който е далечен роднина на бившия румънски крал Михай, е купил и реставрирал саксонска вила от 18-и век именно там – на хълма. Той многократно е посещавал мястото, известно със средновековната си архитектура, която е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Как живее днес семейството от „Столипиново”, венчало се пред Чарлз III

„Гордеем се с Краля за това, че подкрепя екологията и се бори за запазването на оригиналния, автентичен архитектурен стил от този регион”, казва туристката Михаела Родие.

Крал Чарлз III дори твърди, че Влад Цепеш, по-известен като граф Дракула, е един от неговите предци. Чарлз Трети отива за първи път в Трансилвания през 1998-а година като принц на Уелс. Оттогава е редовен посетител и неведнъж е разказвал колко е очарован от биоразнообразието и красотата на региона. Преди няколко години новият крал на Великобритания дори поръчва колекция с ботанически илюстрации на диви цветя, открити близо до имотите му във Вискри.

След кончината на Елизабет II: Крал Чарлз III наследява лебедите в страната (ВИДЕО)

След първото си посещение Чарлз Трети започва да помага за ремонта на имоти, които могат да се отдават под наем, а приходите от тях са за местната му благотворителна организация. Именно нейна е отговорността за включването на Вискри и други части на Трансилвания в световната туристическа карта.

По време на редовните официални и частни посещения, последното от които е било през май тази година, съседите разказват, че Чарлз Трети е присъствал на местните панаири, посещавал е училищата, опитвал е местни конфитюри и ракия и е потропвал с крак в ритъма на народна музика. Върху дървените порти на вилата му в село Вискри днес има закачени черни траурни ленти.

КРАЯТ НА ЕДНА ЕПОХА: Почина Елизабет II

КАКВО СЛЕДВА СЛЕД СМЪРТТА НА КРАЛИЦА ЕЛИЗАБЕТ ВТОРА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.