Дясната ръка на Елизабет Втора Дики Арбитър избра ефира на NOVA, за да разкаже своята история за нея

Дясната ръка на Елизабет Втора Дики Арбитър избра ефира на NOVA, за да разкаже своята история за нея.  Той е дългогодишен журналист докато не получава предложение да стане нейн говорител. За своите 12 години в двореца – от 1988 до 2000 година, той е видял всичко - от пожара в замъка „Уиндзор”, до най - мрачните дни за британската монархия - смъртта на принцесата на народа - Даяна.

В СНИМКИ: ПОСЛЕДНИЯТ ПЪТ НА КРАЛИЦА ЕЛИЗАБЕТ II

„Тя харесваше президента Айзенхауер. Разбираше се и с Рейгън, с когото имаха обща страст – конете. Харесваше Джордж Буш – младши. Чувстваше се много комфортно в компанията му”, споделя той.

Трудните, вълнуващите и комичните моменти от живота на кралицата (ВИДЕО)

По думите му Нелсън Мандела е бил единственият световен лидер, който наричал кралицата по име – Елизабет. „Тя беше негов голям почитател.  А той вероятно беше преценил, че е достатъчно смел, за да я нарича по име. И кралицата не се подразни. Но имаше други, без които спокойно можеше да мине. Не харесваше Николае Чаушеско от Румъния. Дори се скри веднъж в храстите в градината, защото той и съпругата му бяха вмъкнали кучето си в самолета по време на официална визита и го разхождаха около Бъкингамския дворец. Тя се скри в храстите, за да избегне среща с тях”, спомня си Арбитър.

ЖИВОТЪТ НА КРАЛИЦА ЕЛИЗАБЕТ II В СНИМКИ

„Тя смяташе Борис Елцин за забавен, когато беше трезвен. като цяло гледаше да се разбира със световните лидери, защото това беше работата ѝ”, твърди той.

Членовете на кралското семейство на погребението на Елизабет II (СНИМКИ)

Повече гледайте във видеата.