„През последните 70 години Обединеното кралство живее в относителна стабилност заради нея”, смята Огнян Бойчев

Със смъртта на кралицата се затваря главата на следвоенната история на Обединеното кралство. Символичното значение на смъртта на Елизабет II е, че през последните 70 години Обединеното кралство живее в относителна стабилност. Народът свързва тази стабилност с кралицата. Това коментира журналистът Огнян Бойчев.

В СНИМКИ: ПОСЛЕДНИЯТ ПЪТ НА КРАЛИЦА ЕЛИЗАБЕТ II

По думите му, след като остарява, Елизабет II се превръща в „любимата баба” на нацията. „Затова загубата се приема от много за лична. Народът излезе да изрази своя поклон към кралицата”, добави Бойчев.

ЖИВОТЪТ НА КРАЛИЦА ЕЛИЗАБЕТ II В СНИМКИ

Според журналиста Би Би Си е отразила смъртта на монарха като една вълшебна приказка. „Бих искал да изкажа уважение и адмирация. Всичко вървеше точно като по часовник, англичаните знаят как да направят спектакъл”, е неговото мнение.

Самият той е бил на работа в Би Би Си, когато Лейди Даяна е починала. След това е бил част от екипа на медията, изпълнил излъчването на поклонението и погребението ѝ.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.