Гледните точки на Мария Конакчиева, Юлияна Дончева и проф. Румен Генов

В специалното студио на NOVA NEWS пресаташето на Френския културен институт Мария Конакчиева, телевизионният водещ Юлияна Дончева и историкът проф. Румен Генов коментираха има ли бъдеще монархията след смъртта на Елизабет II.

„Кралица Елизабет II беше символът на цял един век. Англичаните изживяват много тежък период. Близо 80% поддържат монархията. Не съм толкова оптимистична, колкото някои други”, е мнението на Конакчиева.

В СНИМКИ: ПОСЛЕДНИЯТ ПЪТ НА КРАЛИЦА ЕЛИЗАБЕТ II

„Днес виждаме едно могъщество на монархията, на кралството. Смятам, че това е заявка за в бъдеще, че то ще продължи да бъде толкова устойчиво и стабилно, въпреки анонсите, че едва ли не с приключването на една епоха ще започне някаква промяна”, смята Дончева.

Според Дончева Чарлз е изключително добре подготвен. „Той ще се опита да запази стабилността и няма да предприеме някакви драстични промени, които вероятно по-младото поколение очаква”, каза още тя.

Фотографът, снимал Елизабет II цели 7 пъти (ВИДЕО)

Проф. Генов посочи, че не вижда какви драстични промени може да предприеме крал Чарлз III, освен в рамките на неговите собствени имоти. „За монархията няма никакви мрачни перспективи. Девизът на монархията е, че кралят никога не умира”, добави той.

„Монархията, в лицето на Чарлз III, е една котва в миналото и дава насоки за бъдещето”, уточни проф. Генов.

Повече гледайте във видеото. 

ЖИВОТЪТ НА КРАЛИЦА ЕЛИЗАБЕТ II В СНИМКИ

Членовете на кралското семейство на погребението на Елизабет II (ВИДЕО+СНИМКИ)

ВСИЧКО ЗА ПОСЛЕДНИЯ ПЪТ НА ЕЛИЗАБЕТ II ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.