Служителят на реда е с лека телесна повреда

Задържаха за срок до 72 часа мъж от село Беломорци, след като осуетил полицейска проверка и нанесъл лека телесна повреда на полицай, съобщават от прокуратурата. 

21-годишният С.Д. шофирал в Търговище и спрял автомобила си на неразрешено за паркиране място. Нарушението било забелязано от патрулиращ полицейски екип, който предприел действия за извършване на проверка.

Гонка с полицията на „Тракия” завърши с катастрофа, шофьорът е без книжка

С.Д. бил помолен да предостави документите си за проверка. Вместо това обаче, той рязко потеглил в опит да осуети полицейските действия, блъснал с предната част на автомобила си един от полицаите, причинявайки му лека телесна повреда, и избягал.

Предстои в съда да бъде внесено искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. С.Д. е извършил деянието в изпитателен срок по предходно осъждане, а именно за управление на МПС след употреба на алкохол с концентрация над 1,2 промила.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.