Детето е с диагноза спастична церебрална парализа и придружаващи заболявания

Зов за помощ - 8-годишният Емил има нужда от средства, за да проходи нормално и да играе със своите връстници. Емил Чапкънов е с диагноза спастична церебрална парализа и придружаващи заболявания -  локализирана симптоматична епилепсия и епилептични синдроми с припадъци.

След раждането си Емилчо е интубиран и поставен на апаратна вентилация в кувьоз. През времето, в което е бил в кувьоза лекарите откриват болестта вътрешна хидроцефалия. След няколко месеца Емил е опериран. В главичката му е поставен апарат, който е свързан с пикочния му мехур, чрез който се изкарва излишната течност от главата. 

Едва на 6 месеца Емилчо претърпява повторна операция - ревизия на вентрикуларната част на шънта. 

Но това не е краят на премеждията на семейството. Близо 2 години по-късно Емо получава гърч, съпроводен с повръщане, в следствие на което е изпратен да се направи изследване и ЕЕГ и се установява, че има спастична церебрална парализа, изразена от дясно. 

Събраната до момента сума за лечението му е 15 500 лева. Останалата сума от 44 500 лева обаче е непосилна за семейството.

Ако искате да помогнете, може да го направите по следния начин:

Титуляр на сметката: Славка Костадинова Чапкънова

BIG UNCRBGSF

IBAN сметка: BG06UNCR70001522924988

И на revolut.me/kiril60l7

Тел: 0898889931

За повече информация вижте ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.