Над 20 задържани и 1 обвинен за търговия с вот

Поредни акции у нас срещу търговията на гласове завършиха с десетки арестувани. Полицията щурмува Добрич и региона, както и Стара Загора.

Общо 23-ма задържани, сред които и 1 с европейска заповед за арест. Това е равносметката от мащабната специализирана полицейска операция на територията на Добричка област. Тя беше насочена по линия на конвенционалната престъпност и купуването на гласове. 

Малко след 6 сутринта районът на добричкото село Стожер беше заобиколен от полиция. 

“Основните цели са установяване и задържане на лица обявени за издирване, превенция на нелегалния трафик на хора и нелегалната миграция, спазване на правилата за движение по отношение на установяване на водачи управляващи под въздействие на алкохол или наркотици”, обясни инспектор Жулиян Минев, началник сектор "Пътна полиция" Добрич.

25 задържани при масирани полицейски акции в цялата страна (ОБЗОР)

Още по обед стана ясно, че има задържани. 

“Задържаните лица са 13, също престъпления от целия спектър на наказателния кодекс - кражби, притежание на наркотични вещества, управление след употреба на наркотици”, каза гл. комисар Петър Тодоров  - главен секретар на МВР. 

По късно през деня задържаните станаха общо 23-ма,  един от които с европейска заповед за арест, а от МВР са категорични, че проверките ще продължат и през следващите дни, като основно ще се следи за купуване на гласове.

Акция се проведе и в Стара Загора. Там също бяха извършени арести. 

19 разследвания и 1 обвиняем за купуване на гласове от началото на кампанията досега отчитат от държавното обвинение. По 48 сигнала е отказано да се работи, тъй като нямало достатъчно данни за престъпление. И днес екипи на Жандармерията, Агенцията по храните, НАП и Горското влязоха в ромски махали из цялата страна. Но нови схеми за търговия с вот не са открити.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.